Ik ga het C woord niet meer noemen!!

Ik ga het C woord niet meer noemen!!

Ik ga het C woord niet meer noemen!!

C-Woord

De vertrokken huurders van dit pand zijn het met me eens denk ik. En ik hoop dat hun vertrek geen oorzakelijk verband heeft met de naam waaronder zij opereerden.

Zoals vaak in de geschiedenis heb je twee kampen: de rekkelijken en de preciezen. In dat laatste woord zit al de duiding: precies op de regels, je houden aan wat voorgeschreven of afgesproken is. Dan zullen die rekkelijken wel het omgekeerde vinden..? Inderdaad. Niet roomser dan de paus zijn en kappen nu met al die regels die onze economie naar z’n donder helpen! Een vriend van mij hoort duidelijk in het laatstgenoemde kamp. Pas stuurde hij mij appjes met linkjes van artikelen die ik zeker moest lezen. Heel kort samengevat: DIE IDIOTE REGERING IS HELEMAAL GEK GEWORDEN.

Elke dag met die C bezig…

Ik snap hem, maar ook weer niet. Sterker nog… ik wil me er niet meer mee bezig houden; iets te vinden van de C-maatregelen. Ik sta, met dank aan Boven, niet in de schoenen van een minister dan wel in die van één van zijn/haar adviseurs. Elke dag met die C bezig.. het lijkt me uitputtend. Ziek word ik van dat woord. Verkouden, koorts en hoofdpijn. Tot ik er aan overlijd. Het bekendste C slachtoffer was Bruno B. (lekker die afkortingen) en met hem ging het maar nét goed.

Maar natuurlijk vind ik er wel wat van. Ik vind bijvoorbeeld dat, als ik na 36 jaar noest podium- en workshopwerk, straks bij de kringloopwinkel boeken sta te sorteren (lijkt me erg leuk trouwens) met een ‘houd-svp-1,5m-afstand-hesje’ aan… toch wel even slikken. Slikken… omdat ik dan ondertussen van mijn pensioenpotje eet, daar de beloning voor dit kringloop-werk de hypotheek van mijn doorzonwoning niet verdraagt.

(Overigens zitten er wat vriendelijke dames en heren in mijn netwerk die altijd willen zoenen (blèè) en knuffelen (I can’t breath) bij een ontmoeting. Daarvoor heb ik al zo’n hesje besteld in mijn maat, om ná de C tijd te dragen.)

Stervende winkel

Een stervende C-patiënt doet net zoveel pijn als een stervende winkel. En een herstellende natuur is net zo fijn als een herstellende economie. De afname van files net zo welkom als de afname van Ibiza vliegreisjes voor € 39,- per retour. (Onze-wereld-kapot-consumeren.) En zo vinden we allemaal wat, en moeten we het weer met elkaar zien te vinden. Uitvinden.

Hoe shoppen de preciezen en rekkelijken op plezierige wijze, waar winkelpersoneel (ook preciezen en rekkelijken) plezierig werken? En weer kunnen denken aan ‘gewoon’ verkopen. Misschien wel ‘vrolijk verkopen’ want er is zoveel angst, stress en irritatie. Waar het niet meer gaat om het cleanen van karretjes en het uit de weg gaan van klanten, maar juist mét de 1,5 meter de klant weer opzoeken en in verbinding gaan.

WORKSHOP

Mijn workshop “VERKOOP BETER.. OP 1,5 METER” gaat vanaf 1 september lopen. Met als ondertitel:

  • Vrolijke workshop over verkoop in het nieuwe normaal (Het nieuwe normaal… Hmm… Straks moet ik nog Rutte nog auteursrechten betalen…)
  • Vrolijke workshop over klantenbinding nu het weer mag… (Nou ja.. het heeft telkens gemogen.. Dit is niet waterdicht.)
  • Vrolijke workshop over klantenbinding in Corona tijden. (KAK! Heb ik het C-woord toch genoemd.)

Je begrijpt.. ik werk er nog aan… maar inschrijven kan vast.

verkoopbeter

About The Author

mm
Andre

CONTACT


andretroost@klantengek.nl