Hotel voor wormen

Hotel voor wormen

Schreef ik najaar 2018 een Horeca boek (‘Ober, er zit soep in mijn haar’). Laat ik eerlijk zijn: deze boekendoosjes staan nog keurig opgetast in de opslag. De restaurants en hotels hebben wel wat anders aan hun hoofd dan Troosts-Hospitality 2.0.

Evengoed zit ik nu toch in de Hotels. De Gemeente vroeg mij mee te denken als Circulair Aanjager. Laat ik dat niet helemaal uitleggen, maar de gedachte van ‘Afval is Grondstof’ behoort daartoe. En WormenHotels ook. WormenWat?

Je hebt een ton, bak, korf, of bekisting als hotelkamer. Je zorgt dat de kamer goed gelucht is en lekker donker. Daar geilen je gasten op. Halverwege zit een rooster, waarop een laagje smeuïg karton, met daar weer op een heerlijk bedje van Bokashi. Een boxspring-plus zeg maar. En dan, na het inchecken… meteen met z’n allen naar bed! Je gasten zijn een grote klont tijgerwormen. Glijmiddel inbegrepen, maar seks is bijzaak. Meteen zetten de wormen zich aan de bokashi-brunch. En als hotelier zorg je ervoor dat je gasten telkens weer een verrukkelijk diner à la carte krijgen opgediend. Al het goede komt van boven, dus je groente- fruit- en eetafval (GFE) serveer je van bovenaf het hotel in.

In een paar maanden vreten je gasten zich omhoog… want daar is het restaurant. En van eten komt…? Juist.

Het sanitair is goed ingericht. Zelfs zo dat de ontlasting van de 1000(!) gasten als een dikke gezonde mest op het rooster blijft hangen. Na enkele maanden, (dat zijn heel wat overnachtingen) oogst de facility services (jij dus) de fecaliën. Met een handige plee-hark. Opgevangen in een bak.

Op deze uitstekende humus groeien weer bloemen, planten, en ook de sperzieboontjes en boerenkool in de moestuin. Het restafval daarvan staat weer op het menu van de familie Worm. Snap je het seculaire? Veel beter dan het GFE te vergisten!

Wat leren wij van de wormen hotelier?

Verkoop in verbinding is circulair! Wanneer wij onze gasten een lach, een praatje, een goed advies, dat extra stukje liefde en aandacht geven, wellicht een luisterend oor… iets extra’s doen of verrassen… en we bieden daarbij nog een goede maaltijd, dienst of ander product… als waren het onze wormen…

 

…dan keert zich dat uit! Wederkerig. Circulair. Men komt terug! Vertrouwt jou. Wil graag herkent worden door jou. Geholpen worden door jou. Misschien wel je maatje worden. Boekt makkelijk nóg een overnachting in jouw winkel.

En jij biedt weer die lach, praatje, gezelligheid, luisterend oor… véél meer dan alleen je product.

 

Die wormenshit is prachtig. Maar met de CovidShit ben ik wel klaar. Ik popel je weer te ontmoeten…

About The Author

mm
Andre

CONTACT


andretroost@klantengek.nl