Genaaid en geniet door Karwei

Genaaid en geniet door Karwei

In een groot DC ergens in een onbekend weiland is álles op voorraad en goed bereikbaar voor bestelautootjes die online bevelen uitvoeren. Winkels daarentegen hebben het best zwaar met hun fysieke voorraden ter plekke. Maar wat superfijn is: dat je als klant even kunt checken op de site, of Karwei vestiging L nog laminaat XYZ in voorraad heeft. Dan stap ik niet voor nop in de auto.

Stinkende best

Blijkt het er tóch niet te zijn. En daar wil ik niet moeilijk overdoen. Mijn zwak ligt bij de winkels die hun stinkende best doen online het hoofd te bieden. Maar die stinkende best… die wil je wel een beetje ervaren.

Kan gebeuren

De nonchalance die ik voel bij de mw-er… alsof het de normaalste zaak van de wereld is. “Tja.. dat laminaat. We hebben die 20 pakken de hele ochtend al niet kunnen vinden.” Op een toon van ‘ach-dat-kan-gebeuren’.

Oké, ze hebben gebeld naar een ander filiaal. Tien minuten later belden men terug. En ik kreeg de boodschap: “Gefeliciteerd meneer, in filiaal D hebben ze nog laminaat XYZ… Heel erg graag gedaan”. Filiaal D is 20 km verderop…

Nietjes

Maar dan: Andere plek in het land, andere Karwei. Karwei H. Een collega meldde mij dat hij van zijn vrouw de eetkamerstoelen opnieuw moest bekleden. Zij had de stof al gekocht en hij werd geacht aan de slag te gaan. Zo’n huwelijk. Hij naar de Karwei voor de huur van een nietmachine. Bleek bij uitvoer de machine niet krachtig genoeg en de nietjes te zwak. Balen. Terug naar Karwei. En wat fijn: hij hoefde het aangebroken pak nietjes niet te betalen.

Wat nu? Het chagrijn was al binnengedrongen. Niet zozeer om die stoelen, maar dit klusje klaren voor haar, bood hem de kans zijn huwelijk weer eens een broodnodige impuls te geven.

Er werd gebeld. Karwei aan de lijn. “Bent u die meneer die het nietpistool heeft teruggebracht?” De mw-er had een ander filiaal gebeld voor een zwaarder model nietmachine. Morgen kon hij die oppikken. “Erg fijn. Maar hoe komt u aan mijn nummer?”

Zevende telefoontje

De mw-er had het huurcontractje uit de vuilnisbak gevist. Daar staat de naam op. Hij had alle mensen uit H met die achternaam gebeld. Dit was het zevende telefoontje.

Wauw!! Zo kan het ook.. mw-ers van Karwei L! Het leverde ook nog een dankbare reep chocolade op. En een gered huwelijk. En… een eeuwige fan van Karwei H!!

Die het rondverteld.. getuige deze blog.

About The Author

mm
Andre

CONTACT


andretroost@klantengek.nl